SvD verkar missa hela poängen med sin artikel om ACTA, det är inte fildelare som behöver oroa sig för Tullens eventuella nya befogenheter, det är lika mycket en journalist med känsliga uppgifter på sin laptop som behöver fundera på om det känns bra att vilken tullare som helst kan gå in och söka på datorn efter oönskat material.

Eftersom de knappast har tid att på plats kontrollera innehållet så lär ju enda möjligheten vara att göra en dump som sedan får analyseras – gissa om tullen med tiden lär få en häftig samling lättklädda  festbilder att roa sig med på personalfester.

Att man inte behöver oroa sig för att tullen givetvis inte har tid med att kontrollera sådant är ju rent trams, i USA beslagtar de redan persondatorer etc i Tullen, självklart kommer den svenska göra likadant när de får chansen.

One Response to “ACTA hotar integriteten”

  1. Tommy k Johanssons blogg om datorer & Internet Says:

    Du är misstänkt kriminell! Du, du och du!…

    Aftonbladet tar nu upp det diskuterade lagförslaget om att tullen ska få kontrollera MP3-spelare, bärbara datorer och annat. Alla är alltså misstänkta kriminella, och alla måste kontrolleras. Allt inom ramen för jakten på alla tokkriminella ga…

Leave a Reply