Anti-självmord

2011-04-19

Googlar man idag på självmord så hamnar en synnerligen motbjudande site på första platsen, nämligen Svensk självmordsguide.

Hur man ens kan komma på tanken att skriva en guide för självmord kan man ju bara spekulera om men det är kanske inte så lämpligt att just den guiden hamnar så högt upp på den sökningen.

Den som söker efter den typen av information bör iförsta hand få andra guider istället, därför är det viktigt att ge alternativen lite länklove så att de placerar sig bättre i sökresultatet.

Det finns alternativ, tex Vårdguiden om självmord och Socialstyrelsens sida om självmord.

Självmordsförsök ses ofta som ett rop på hjälp i stället för en önskan att dö. Det är dock mycket stor risk att personer som har gjort ett självmordsförsök försöker igen. Risken är som störst under de första sex månaderna efter ett självmordsförsök. De flesta som försöker ta sitt liv har tidigare berättat detta för andra människor. Ta därför alltid hot om eller tankar på självmord på allvar.

2 Responses to “Anti-självmord”

  1. Hmmm Says:

    Så.. varför sökte du på självmord?

    Och de är ju inte direkt så att informationen inte finns på andra ställen. Och va fan! Folk tar sina liv i filmer! Bäst vi censurerar de också!

  2. BlackCat Says:

    Tja, jag sökte kanske inte själv aktivt på just [självmord], däremot så instämde jag i att den SERPen inte var ok.

Leave a Reply