Borgarpiñatas

2012-05-03

Kommunisterna i Malmö har fest och roar sig [sic] med att slå sönder borgare med basebollträn.

Med baseballträet i högsta hugg slog barnen sönder piñatasarna som föreställde Annie Lööf, Fredrik Reinfeldt och Anders Borg. Detta var en del av Vänsterpartiets 1 maj-firande i Slottsparken i Malmö.

Borgarpiñatas var en fyndig symbolik och en förargelselös handling, säger Daniel Sestrajcic, ordförande för Vänsterpartiet Malmö.

Alla är inte lika roade

Jag tycker att det är väldigt osmakligt. De kunde använda sin kreativitet till något bättre exempelvis genom att ta fram fler förslag på hur unga ska få jobb. Det är osmakligt att just använda oss till sådana här syften, säger Annie Lööf.

Osmakligt är väl det ord som ligger närmast tillhands, men för kommunisterna är det kanske ett logiskt första steg när unga sympatisörer ska skolas in i partiet. Sen undrar de varför politiker har så lågt förtroende.

Via SvD, Sydsvenskan

One Response to “Borgarpiñatas”

  1. Alex Says:

    Mycket av kritiken mot pinatan tycks i själva verket handla om att människor som inte gillar vänstern ger sig själva en ursäkt att framställa vänstern som våldsromantiserande antidemokrater, fast de innerst inne vet att det är en falsk bild.

    Pinatan har egentligen ingenting alls att göra med vänsterns våldssyn eller människosyn, tror man det så läser man nog in det man vill läsa in. Det handlar ju egentligen om att häckla makten, enligt ett folkligt koncept från Latinamerika.

    Allt kan kritiseras. Men det bör kritiseras på sakliga grunder och inte på fördomsfulla grunder.

Leave a Reply