En nyhet från Metro har fått ett lite annorlunda efterspel. Bloggaren Calle Fridén som bland annat skriver om sitt arbete som byggnadsarbetare i Utsikt från ett tak, kommenterade händelsen och drog några egna slutsatser.

De såg en stålbalk på ett ton som föll i backen på grannbygget, ett grannbygge där de regionala skyddsombuden i stort sett haft klippkort eftersom säkerheten och ordningen varit under all kritik.
Ingen dog, ingen skadade sig. Bra. Men nån kunde ha varit under, nån kunde ha dött. Att företag som skiter i säkerheten får existera är rent bedrövligt – hur bra känns vinsten för BoTrygg om nån dör på kuppen? Att vara beställare och acceptera det är ännu hemskare.

Att uttrycka sina egna åsikter publik är tydligen innget som BoTrygg och vd Michael Cocazza uppskattar utan de svarade med ett mail där de hotar med att stämma Calle för förtal om han inte tar bort sin bloggpost om säkerheten på Botryggs arbetsplatser.

RWP_041207-3595
Creative Commons License photo credit: antwerpenR

Det som företaget BoTrygg tycks missa är att det enligt gällande Svensk lag inte går att förtala ett företag! Att däremot hota med rättsliga åtgärder för att förmå någon att vidta en handling mot dennes vilja kan däremot tänkas utgöra olaga hot.

Leave a Reply