SvD rapporterar om kulturbråket i Alingsås där Kd protesterar mot att den kommunala konsthallen visar en utställning av Andres Serranos. Utställningen det handlar om är den kontroversiella A history of sex som består av bilder på människor som utför olika sexuella handlingar.

Intressant i sammanhanget är att även NSF har protesterat mot denna ytställning, i Lund vandaliserade de till och med vissa verk.

Lars Lundgren tycker att det är tråkigt att hans allianskollegor i kommunen tillsammans med nsf är de enda partierna som krävt att utställningen stängs.

– Politiker ska inte lägga sig i konstnärlig verksamhet. Vår uppgift är att agera väktare för ett öppet och demokratiskt samhälle, inte begränsa yttrandefriheten på det här sättet. Det är oroväckande, säger Lars Lundgren till SvD.se.

Kristna och nazister som tillsammans ska avgöra vilken konst som är god nog att visas … hmm, känns inte riktigt bra – vad blir nästa steg?

Mer om Andres och A history of sex

One Response to “Extremister förenas över sexbilder”

  1. Cortex Says:

    Man kan ju också se det som politiker som bryr sog om vad 50 000 kr av skattebetalrnas pengar används till. De som så gärna vill se porr kunde ju kanske betala inträdet själva, men det kanske är gammaldags moral som ptalar?

Leave a Reply