Fotboja

2008-08-25

Om det nu är så att farliga brottslingar skall släppas ut på grönbete då och då vore det kanske inte så dumt att sätta på dem en fotboja! Då slipper polisen börja helt från noll när det upptäckts att brottslingen bestämt sig för att rymma – “Vi har ingen aning om var han är“.

Säter verkar ju dessutom inte ha någon större koll på sina intagna – de tappar viss bort några stycken i månaden, så att se över rutinerna verkar inte så dumt. Som sagt sätt fotboja på dem!

Det är ju lite glädjande att vissa politiker verkar ha kloka ideer.

Socialminister Göran Hägglund är kritisk till sjukhuset bedömning och anser att det är oacceptabelt att den morddömde kunde rymma. Personer som får vård och bedöms som farliga ska inte ha möjlighet att lämna sjukhusområdet, säger socialministern till TT.

Även i SvD, Ab.


Creative Commons License Foto: sooperkuh

One Response to “Fotboja”

  1. Tommy (har boja nu) Says:

    goddag, vill bara påminna om att fotbojan fungerar som så att den skickar en signal till en basstation, bryts en signalen under fel tid, tex tiden man ska vara hemma, så går ett larm från basstationen till frivården, när man åker till sin obligatoriska syselsättning, minst 20 timmar i veckan, så får man inte vistas nära basstationen, då går larmet oxå, man får ett späckat schema som man ska följa till punkt o pricka, finns inget gps eller något annat, bara en boja som sänder en signal till en dosa som antingen är uppkopplad via fasta telenätet eller GSM. när den intervallen bryts ja då ere kört! om du inte har en bra förklaring och de verkligen är nödläge!

Leave a Reply