Kattmat

2008-10-06

Visserligen ska katter få bra och hälsosam mat men det låter ju väldigt illa om skolbarn får sämre mat är katter. Enligt Expressen tycker vissa kommuner att en måltid ska kosta så lite som 4 kr om dagen – hur mycket får en måltid kosta inom kriminalvården, gissningsvis betydligt mer än 4 kronor?

Lägger man sedan till att många som är satta att röra ihop skolmaten saknar utbildning så är det ju inte så konstigt om resultatet blir kattmat. Ska bli spännande att se om riktiga kockar kan laga bra mat till de kostnader som politikerna tycker barnen är värda.

Creative Commons License Foto: zenera

2 Responses to “Kattmat”

  1. teddy Says:

    hmmm jag vet imte hur jag ska ställa mig till detta rgument när jag tänker på att barn i de flesta länder får betala för sin mat i skolan.
    När jag gick på den privata engelska skolan här i gbg fick vi matsom var sämre än den jag åt i i en evsnk skola men vi ändå betala priset av en vanlig lunch som man får ute på krogen…

  2. BlackCat Says:

    Det må hända att skolmaten är fri för den enskilda eleven, men den är liksom det mesta skattefinansierad och därmed indirekt betald av eleverna och deras föräldrar. Att skolmaten är gratis är ingen ursäkt om den är dålig.

Leave a Reply