Krossad mjälte

2011-02-19

Therese Johansson skulle kliva på tåget till Eskilstuna när hon halkade och föll på spåret. I förseningskaoset blev hon osäker på vilket tåg hon skulle ta – och när hon väl skulle kliva på halkade hon och föll ner mellan tåget och perrongen.

Antagligen smäller jag i huvudet direkt, men jag blir så rädd så jag känner ju inte det. Och sen får jag en smäll på bröstet under tåget. Jag spydde direkt när jag landade där nere.

herese Johansson skadades allvarligt. Hon fördes i ambulans till Karolinska universitetssjukhuset där hon vårdades på intensiven i tre dagar. Där konstateras att hon bland annat har brutit bäckenbenet, krossat mjälten och att hennes lever har kluvits.

Det sista Therese Johansson säger att hon minns innan hon förs bort av ambulansen är att konduktören säger “nästa gång springer du väl inte till tåget“.

– Men det gjorde jag inte. Det kändes jävligt förnedrande, som en riktig käftsmäll, säger Therese Johansson till Andreas Nilsson.

På tåget sägs det i högtalarna att anledningen till kaoset i tågtrafiken är en olycka. ”En kvinna försökte hoppa på tåget i farten , men gled ner mellan perrongen och rälsen. Det vådliga försöket slutade dock utan allvarliga skador”.

129
Creative Commons License photo credit: lawrence_baulch

SJ verkar ha en väldigt konstig inställning till grovt yttre våld, ligger man på intensiven i 3 dugn så är det inte särskilt troligt att man klarat sig utan allvarliga skador.

Hela historen hos Andreas Nilsson

One Response to “Krossad mjälte”

  1. AndreasNson Says:

    Tack för att du tar upp det här och länkar!

Leave a Reply