Kvitterat i Rödeby

2008-02-15

Nu ser det ut som om även mopedgänget i Rödeby ska få sina straff, lite väl sent kanske – men det är ju i alla fall tur att något händer. Synd bara att det kommer så sent, hade varit bättre om det gjorts tidigt i höstas – innan mannen tvingades försvara sitt hem med vapen.

Från Sydsvenskan:

Fem ungdomar åtalas för hemfridsbrott hos den 50-årige man utanför Rödeby som i oktober sköt ihjäl en 15-åring och skottskadade en i dag 17-årig pojke svårt.

Även AB rapporterar om åtalet.
När rättegången mot ungdomarna startar är inte klart ännu. Tingsrätten i Karlskrona väntas fatta beslut om datum på måndag nästa vecka

2 Responses to “Kvitterat i Rödeby”

 1. PO Says:

  ALLT är tragiskt, hur kunde det gå så långt att pappan kände sig tvungen att använda vapen för att få vara ifred. Varför skulle han vara så desperat så att han var “tvungen” att skjuta någon av de “snälla ordningssamma, förstående ungdomarna” som med tillhyggen skulle se till att “de andra skulle hålla käft”? VEM har sett till att dessa busar har fått härja fritt innan, deras föräldrar kanske, vad säger de? Självklart att deras barn Aldrig gjort något….. ett skämt. Men INGET försvarar handlingen som “PAPPAN” gjorde, det var åt helvete det med….

 2. claes Says:

  Tycker dom borde få högre straff än pappan eftersom det är dom som börjat. Varför straffa nån som försvarat sin familj? Hur snett kan dä bli ? Är min familj inget värd om ja försöker försvara den?
  Varför ska alltid dom elaka vinna å få sympatier?
  Tycker dä ä dax för alla föräldrar å ta tebaks bestämmande rätten över sina barn å visa vem det är som betalar räkningarna !
  Jag tycker inget synd om dessa ungdomar – den som lever av kniven kommer dö av kniven !
  Skärpning alla föräldrar ! Kolla va f-n era ungar håller på mä å ta tillbaka eran roll som föräldrar å ” hövding ” !
  Man har faktiskt ansvar för sina barn !

Leave a Reply