Nu framgår det ju inte av artikeln vilka mail som Fredrick Federley har raderat men om det är sådana som gått till honom i egenskap av riksdagsman torde de vara allmänna handlingar, om en riksdagman myndighetsföreträdare på eget bevåg börjar radera sådana handlingar som han tycker är opassandeeller inte bör komma till allmänhetens kännedom så är FRA-lagen och IPRED bara början. Kina nästa!

– Häromdagen raderade jag 1 800 mejl. Jag blev tvungen att nollställa.

Update: Post till en ledamot lyder inte under offentlighetsprincipen, får de däremot post i egenskap av en myndighetsrepresentant, är detta allmänna handlingar.

3 Responses to “Politiker kastade allmänna handlingar”

 1. Yousoul Says:

  Ja,totalkontroll över allt rörligt och orörligt vill dom ha..som i Kina typ.

 2. federley Says:

  Nej, riksdagsledamöternas mejl är inte allmänna handlingar. Det räknas som privat korrespondens. Jag raderar inte obehagliga mejl. Det var alla mejl som fick gå. Efter att ha läst mejl i två dagar var det 1800 kvar och de trillade in fortare än jag hann läsa.

  Jag kommenterar också i orginalartikeln att jag tycker det är bra att det mejlas men att det är en sådan fart på det nu att det inte går att hantera. Möjligtvis att det skulle gå om jag slutade resa, delta på möten på skolor, univeristet och på inbjudan av organisationer.

 3. BlackCat Says:

  Ser i en kommentar på MinaModerateKarameller att mail till riksdagsledamoter inte är allmänna handlingar såvida de inte går till dem i egenskap av myndighetsföreträdare, så om federlay har koll på att inga sådan mail fanns med bland de kastade var det helt korrekt att slänga dem – man lär så länge man lever.

Leave a Reply