Skumt

2009-09-27

Hur tänker egentligen tjänstemännen i Malmö när de glatt låter en person blåsa dem på 130 000.
Självklart ska de polisanmäla händelsen där en kvinna som av misstag fick en stor summa penger insatta på sitt konto och sedan utan att fundera på om det möjligen kunde vara något fel  valde att spendera 130 000.

Har svårt att tänka mig att en arbetslös, ensamstående tvåbarnsmamma får så många utbetalningar i halvmiljonsklassen att hon kan hävda god tro – rimligen bör hon ha insett att något var fel, att då använda pengarna borde vara brottligt.
Om ett brott är begånget är upp till åklagare att avgöra, inte tjänstemännen på kommunen så frågan är varför de är så ovilliga att göra en anmälan – är de möjligen rädda för att en utredning ska avslöja andra felaktigheter?

Sydsvenskan, SvD, AB, DN

5 Responses to “Skumt”

 1. kalle008 Says:

  Hur kunde det ta två månader att upptäcka felet? Sa inte den riktige mottagaren av pengarna att de inte hade kommit fram?

  Eller är det ett nytt sätt att tjäna pengar, skriva en siffra fel, skicka pengarna, och sedan inte åtala personen utan dela på pengarna?

 2. John Roslund (M) Says:

  Som ledamot i Fritidsnämnden blir jag minst sagt förbannad över sossars totala förakt över våra skattemedel. Samtidigt som man försökte tyst efterskänka 130 000kr, kämpar stadsdelarna med att spara medel, vilket innebär att det blir färre händer i vård skola och omsorg. Det är inte första gången man behandlar våra skattemedel på detta viset. Skandal är ordet!

 3. Carisma95 Says:

  Kan bara hålla med! 😛

 4. Pelle Says:

  När de självutnämnda högdjuren gör fel i Sverige så betalar de sällan själv tillbaka med de löjligt höga summor som de ibland får så varför ska då denna person betala tillbaka.Väääägra …

 5. Maja Says:

  Eftersom kvinnan får antas vara normalbegåvad visste hon att det inte var hennes pengar – och hon måste genast ha sett varifrån de kom. Ett telefonsamtal och hon hade fått veta hur det gått till och vart hon skulle returnera pengarna.

  Men då hennes vandel är beklagansvärd och hon valde att spendera en del innan HON BLEV UPPTÄCKT, ska hon givetvis betala tillbaka allt som hon gjort av med. Självklart!

  Och lika självklart ska hon polisanmälas – hon visste ju att det var fel av henne. Gjorde hon inte det så är hon kriminell, och då ska ingen tycka synd om henne – möjligen ömka hennes barn.

  Har hon svårt att betala det resterande får hon väl be släkten hjälpa till. Det får svenskar göra, och de svenskar som har det illa ställt uppmanas vända sig till släkt och vänner i första hand innan de beger sig till Soc. Det är min erfarenhet.

Leave a Reply