Städhjälp

2009-10-30

Sitter så här på fredag morgon och funderar lite kring det här med städning och framför allt städhjälp. Städning är ju verkligen något av ett nödvändigt ont och det skulle verkligen vara bra att få lite hjälp med städningen ibland, problemet är eller var kanske delvis priset.

Innan avdraget för hushällsnära tjänster infördes var ju den enda egentliga möjligheten att betala svart vilke tinte är så lockande. Numera när till och med halva arbetskostnaden dras av redan på fakturan så ser ju läget lite annorlunda ut, plötsligt är det möjligt för fler behövande at till rimligare kostnad få hjälp med tex städning och andra tjänster utan att behöva gynna den svarta sektorn.
dusting for prints
Creative Commons License photo credit: Rob!
En annan fråga är ju om man känner sig bekväm med att släppa in någon okänd i hemmet för att städa, tvätta etc men det är antagligen lite av en vanesak – något som överklassen vant sig vid under århundraden och ser som fullt normalt. Får man samma städkontakt över tiden så miskar säkert den typen av farhågor också.

Nej, nu ska jag ta fram dammsugaren och fortsätta att fundera på städhjälp, det finns ju trots allt roligare saker man kan ägna tiden åt, särskilt när hösten är som finast med träd i fina färger och en sol som till ovanligheten skiner från klar himmel.
Vacuum girl
Creative Commons License photo credit: Photocapy
Att överlåta lite hushållsnära sysslor till någon annan och istället ta sig en promenad framstår som ganska så lockande.

Leave a Reply