Svarttaxi

2009-07-30

Polisen i Malmö varnar för svarttaxi, ska det verkligen behövas – vet inte alla riskerna med att sätta sig i en okänd bil med en vilt främmande person? Att man riskerar att bli rånad, misshandlad, våldtagen etc lär ju knappast komma som någon  överraskning men ändå är det bevisligen väldigt många som regelbundet utsätter sig för dessa risker.

Plötsligt stannar bilen på en för kvinnan okänd plats. Chauffören sätter en kniv mot kvinnans hals, drar ut henne ur bilen och våldtar henne.
Händelsen inträffade i våras och är enligt kommissarie Cecilia Sahlström långt ifrån det enda ärendet Malmöpolisen haft i år där svarttaxichaufförer våldfört sig på kvinnor. Under våren och sommaren har ett tiotal ärenden nått polisens bord.

Förutom att man utsätter sig för onödiga risker så stödjer man ju dessutom dessa brottslingar i sin gärning – kan vara värt att tänka på nästa gång man klagar på välfärden.
London black cab by Big Ben
Creative Commons License photo credit: markhillary

One Response to “Svarttaxi”

  1. Jah Hollis Says:

    Ja, det är ganska dumt att anlita sådana figurer. Men det kryllar av dom i Malmö och kanske kan det när man är lite dragen efter en festkväll verka bekvämt att falla för deras erbjudanden.
    Fast den svarta taxin på din bild skulle jag gärna åka med. 🙂

Leave a Reply