Viking Line

2008-02-11

Viking Line är så måna om sin ombordförsäljning att de tvingar passagerarna att kasta bananer och risifrutti för att få komma med. Tillråda på allt så uppträdde vakterna mycket aggressiva och hotfulla.

Enligt Helena Kneck, informationsansvarig på Viking Line, så ska man visst få ta med sig denna typ av mat ombord.

– Absolut inte. Jag tar ofta med mig sådan mat. Stämmer uppgifterna är det mycket allvarligt. Jag vill inte tro att det här är rasism, men om vakterna inte känner till våra regler måste vi givetvis åtgärda det.

Aha, var det efternamnet som fick väktarna att reagera…

I ordningsreglerna läser man.

3. Tillredning av egen, medhavd mat är inte tillåten ombord. Det är inte heller tillåtet att ombord förtära medhavda alkoholdrycker eller alkoholdrycker inköpta i fartygets taxfreebutik/sjöbutik. Det är inte tillåtet för kryssningsresenärer att medföra alkohol ombord. Exempel på livsmedel som kan tas med ombord är babymat samt specialkost för födoämnesallergiker. Babymat kan ombord värmas i skötrum eller café, som tillhandahåller mikrougn. Passagerare är skyldiga att på anmodan överlämna föremål som kan utgöra fara för fartygets säkerhet eller ordningen ombord. Passagerare som på anmodan vägrar uppvisa innehållet i medhavt bagage, kan nekas ombordstigning på fartyget. Avvisade passagerare besitter ej rätt till återbetalning av resebiljetter eller annan ersättning för dennes kostnader som förorsakats av avvisningen.

Mat som inte behöver tillagas bör därmed vara tillåten även enligt Viking Lines egna regler, vilket är precis vad  informationsansvarig själv menar.

Även AB skriver om Viking Line och deras dumheter.

Leave a Reply