blackcat.se

Varför inte skapa en riktigt härlig filmkväll för familjen eller dina vänner? Att sätta sig i en skön soffa, äta något gott och ha en riktigt bra film att se fram emot är en skön upplevelse i höst- och vintermörkret.

1# Satsat på ett tema

För att ge en riktigt härlig upplevelse ska du satsa på ett tema. Låt oss säga att ni ska ha ett filmmaraton med Sagan om ringen, Harry Potter, Star Wars eller en sköna tv-serie som The Mandalorian. Då är det mycket roligare att göra det till en helhetsupplevelse. Idag finns det jättemycket merch som passar både barn och vuxna. Även många av oss vuxna älskar ju filmer, Tv-serier och särskilda figurer. Utgå från den film eller serie som du eller dina barn verkligen gillar. Som ni kommer att vilja se flera gånger. Sedan köper ni snygga muggar att dricka ur under er filmkväll. Idag finns det jättemånga roliga muggar som passar både för gråa måndagsmornar och sköna filmkvällar. Gå in på Gameloot och köp både rolig baby Yoda och Harry Potter merch och förgyll hösten och vintern.

2# Sköna sittplatser

För en riktigt mysig filmkväll måste alla kunna sitta bekvämt. Om du har en stor soffa som slukar tre-fyra personer har du en bra början. Ställ också fram fåtöljer och sittpuffar. Om du hjälper ditt barn eller tonåring att fixa en filmkväll kan ni också lägga fram madrasser på golvet. Många barn och ungdomar sitter lika gärna på en egen madrass, som att trängas i en soffa. Medan andra älskar att trängas i soffan. Om ni ska ha filmmaraton över natten är det särskilt smart att ha madrasser på golvet. Mer än en kommer att ha somnat när klockan närmar sig tre. Glöm inte heller att lägga fram filtar. För de som vill sitta på golvet är det också skönt med kudde.

3# Mat och dryck

En viktig del i en mysig filmkväll är naturligtvis maten, fika och snacks. Pizza och varma smörgåsar är klassiker som är lätta att äta framför tv:n. Sedan vill du naturligtvis bjuda på något riktigt varmt och gott i muggarna. Vare sig ni har satsat på Star wars, Harry Potter, Minecraft eller Mandalorian, så passar det med varm choklad, te eller läsk. Som vuxna kan ni föredra kaffe eller en äggtoddy. Till ett filmmaraton måste man också äta snacks: chips, popcorn, ostbågar och godis. Det finns också nyttigare alternativ att satsa på, som frukt skuren i bitar eller grönsaksstavar att doppa i en god dipp.