blackcat.se

Att ha fina och vita tänder spelar stor roll för hur du uppfattas. Ditt leende är något som är bland det första som folk du möter lägger märke till. För att få vita tänder kan du bleka tänderna hemma. Det går att göra det på ett naturligt sätt och metoderna är enkla att genomföra själv. Det finns dock inga garantier för ett omedelbart resultat, du kan behöva göra det fler än en gång för att få det resultat du önskar. Det finns olika tandbleknings-kit att välja mellan, du kan med fördel läsa recensionerna innan du bestämmer dig för ett. När du har dina fina vita tänder behöver du aldrig tänka på dina tänder, du kommer alltid ha ett fint och vackert leende. Du ska inte underskatta vad ett fint leende kan bidra med.

Borsta tänderna varje dag

Förutom att bleka tänderna behöver du även ta hand om dem dagligen för att tänderna ska må bra och se fräscha ut. Det räcker inte bara med att bleka dem med jämna mellanrum. Den vanligaste orsaken till karies och tandlossning är bakteriebeläggning. För att undvika att få det är det viktigt att du borstar tänderna två gånger varje dag. För att tänderna ska vara friska behöver allt plack tas bort. Borsta dina tänder i två minuter morgon och kväll med tandkräm som innehåller fluor. Tänk på att inte skölja munnen direkt efter att du har borstat tänderna, då försvinner en stor del av fluoret. För att veta att dina tänder är rena kan du känna med tänderna om ytan känns glatt. Du kan med fördel använda en eltandborste när du ska borsta tänderna. En sådan tandborste kommer åt överallt och tar bort mer plack än vad en vanlig tandborste gör.

Rengör mellan tänderna

När du vårdar dina tänder ska du tänka på att göra rent mellan tänderna, det är många som inte tänker på det. Det finns olika hjälpmedel som tandtråd och tandstickor som du kan använda. Om du inte rengör ordentligt kan du få dålig andedräkt och karies.