blackcat.se

Att jobba som frilansare eller egen företagare är fantastiskt ur flera aspekter, du har frihet och kan jobba när du vill. Men om du arbetar som frilansare eller egenföretagare och arbetar mestadels hemma är ett tips att tänka om. Att ha ett kontorshotell att sitta på är faktiskt väldigt bra ur flera aspekter. Det finns Coworking space i Stockholm som är väldigt bra. Du kan bland annat välja kontor efter ditt behov. Det finns ofta öppna kontorslandskap men även möjlighet att sitta i ett enskilt kontor. Du kan även välja att betala för olika tjänster om du behöver vissa saker vilket gör det väldigt flexibelt.

Bygg ditt kontaktnät

Det finns en rad olika anledningar att testa ett bra coworking-kontor istället för att sitta hemma eller på ett café. En av det främsta anledningar varför ett coworking space är så bra är för att du har en stor möjlighet att träffa likasinnade människor med samma driv och intresse som dig. Om du bortser från att du kan bli mer motiverad att arbeta tillsammans med människor som motiverar dig kan det dessutom vara direkt avgörande för ditt kontaktnät att komma i kontakt med nya människor. Alla som arbetar som egenföretagare vet att kontaktnätet har en avgörande betydelse för att kunna utveckla företaget i rätt riktning. Dessutom kan du och dina kontorskamrater utbyta idéer och liknande så länge ni inte är direkta konkurrenter.

Bli mer produktiv med en bra arbetsmiljö

Att sitta på ett kontorshotell kan göra dig mer produktiv. Förutom att befinna dig i en miljö där människor är drivna är de praktiska sakerna guld värt. Att ha bra wi-fi, samtalsrum, ergonomiska möbler, skrivare och liknande gör arbetet bekvämt, flexibelt och effektivt. En annan fördel är att ett kontorshotell gör att du enklare kan skilja mellan arbete och fritid, speciellt om du arbetar hemma. Det blir lättare att fokusera på ditt jobb när du sitter någon annanstans. Sedan när du kommer hem kan du lättare släppa jobbet vilket är en klar fördel. Om du dessutom har en familj kommer de att uppskatta att du lämnar jobbet på kontoret.

Jobba på dina egna villkor

En sak som många inte tänker på men som är viktigt är att du faktiskt kan vara dig själv när du arbetar på ett kontorshotell. På en vanlig arbetsplats är det lätt att falla in i hierarkier, konkurrens bland andra medarbetare och andra faktorer som kan bidra till arbetsrelaterad stress. Att arbeta på coworking-kotor kostar mer än att sitta hemma men i slutändan är det värt det eftersom du kan jobba helt på dina egna villkor och dra nytta av ett flertal andra fördelar som är värt mycket.