blackcat.se

Nu när våren är på ingång börjar många av oss planera semestern. Hur tänker du själv göra? Är du sugen på en solsemester i Spanien eller kanske en campingsemester här i landet? Möjligheterna är många, men om du ska ta med dig ditt husdjur finns det ett par aspekter att tänka på!

Att tänka på innan du reser

Innan du reser med ditt djur behöver du tänka på några saker. Det finns bland annat särskilda regler för att resa med djur som du bör kolla upp i god tid. Du bör också veta att även djur behöver pass för att kunna resa.

Ska du ta med dig din kanin, hamster eller ditt marsvin? Då är det viktigt att välja en kaninbur av hög kvalitet så att din fyrbenta vän kan resa på ett lämpligt sätt. Eller är det en hund eller katt som ska följa med? Då behöver du en annan typ av bur. Oavsett vilket djur du ska ha med dig ska det ha tillgång till vatten och mat. Det måste alltså finnas plats även för det i buren. På zoo.se kan du hitta ett stort utbud av kaninburar, men även marsvinburar och andra burar.

Kom även ihåg att besöka veterinären i god tid om du ska åka utomlands. Säkerställ att djuret har alla nödvändiga vaccinationer och kontroller som krävs innan resan. Vissa djur behöver på både intern och extern parasitbehandling innan de lämnar landet.

Regler på hotell och restauranger

En del hotell tillåter att du checkar in med husdjur, andra inte. Detsamma gäller på restauranger. På terasser är det större chans att du får ta med djuret i koppel eller en liten bur.