blackcat.se

Snart är det dags för den efterlängtade semestern. På semestern går det alltid åt lite mer pengar än vanligt. Det kan tära rejält på plånboken och därför är det alltid en bra idé att spara lite extra till semestern. Om du inte har hunnit spara ihop till hela semesterkassan eller om du vill göra något extra roligt som kostar lite mer pengar finns det några bra tips som kan ge några extra kronor i semesterkassan. Du kan gå igenom hela hemmet och se om du hittar saker som du kan sälja. Om du har guld som bara ligger i en låda är det en bra idé att sälja guld för att få lite extra pengar. Det är superenkelt att sälja guld, du beställer ett speciellt brev som du lägger ditt guld i enligt instruktion. Du skickar tillbaka brevet som såklart är försäkrat. När guldet har värderats och du har fått ett prisförslag och accepterat det ramlar pengarna in på kontot.

Sälj och hyr ut saker

När du ska leta efter saker att sälja så försök att vara ärlig mot dig själv och tänk inte att du kommer använda saker som legat flera år utan att användas. Förutom att du kan få mer pengar är det ganska befriande att rensa och göra dig av med saker. Ett alternativ till att sälja är att hyra ut saker som du inte ska använda själv. Du kanske har en släpvagn, fritidshus, förråd eller verktyg som du kan hyra ut.

Prioritera

För att få ihop en extra semesterkassa kan du behöva prioritera saker. Fundera över vad som är viktigast för dig och prioritera dina behov. Du kanske måste avstå något innan sommaren för att kunna göra något roligt på semestern.

Mat går att spara mycket på

Mat är en stor utgift oavsett månad. Att försöka dra ner på matkostnaderna för att spara pengar kan vara en bra idé. Försök att tänka utanför boxen och testa nya maträtter. Att äta matlådor är en klassiker som alltid är bra att göra. Med handen på hjärtat är uteluncherna inte de bästa måltiderna med bäst och godast mat. Ta med mat om du ska iväg, ta med eget kaffe hemifrån och planera alla veckans måltider för att undvika spontanköp. Det bästa för att kunna spara pengar är att göra en budget och bestämma vart pengarna ska gå.