blackcat.se

Träning har många positiva effekter såsom bättre hälsa, sömn och ett allmänt bättre mående. Ändå är det tyvärr något som många prioriterar bort när vardagspusslet ska hinnas med. Här går vi igenom några knep som gör det enklare att hinna med träning trots en fulltecknad kalender.

Så får du träningen att bli av

Hemmaträning

Gymträning är naturligtvis bra, men transporten till och från lokalerna gör att träningen ofta tar alltför mycket tid. Ett smart sätt är att istället ordna träningslokaler på hemmaplan. Med gymutrustning från https://www.gorillasports.se får du träningen att bli av utan att behöva lägga tid på att ta dig till ett gym. Här hittar du vikter, skivstänger och allt annat du behöver för att kunna utrusta ditt hemmagym på ett bra sätt.

Börja dagen med träning

Ett vanligt knep som många framgångsrika personer använder är att gå upp tidigt och träna det första de gör. Fördelen med detta är att du inte riskerar att skjuta passet framför dig så länge att det till slut blir för sent. Med andra ord gäller det att ställa klockan en halvtimme tidigare och gå ut och springa eller köra ett styrkepass hemma. Lägg gärna fram träningskläder och skor redan kvällen innan och sätt på dem direkt när du kliver upp ur sängen.

Dela upp träningen

I ett riktigt pressat schema då inte ens morgonträning är möjlig att hinna med, gäller det att hitta andra lösningar. Ett sätt är att ändra inställningen till hur ett träningspass ska se ut. Istället för att ställa kravet att passet måste vara minst 30 minuter kan du dela upp träningen i 5 minuters-pass. Ett mål kan till exempel vara att få in fem sådana korta pass under en dag. För att spara tid ska du inte ens byta om, så det gäller att du har någorlunda bekväma kläder som fungerar för träning. Exempel på saker du kan träna är olika typer av rörlighet och balansövningar. Även styrkeövningar och kanske några pulshöjande övningar i form av upphopp på stället fungerar bra. Eftersom du inte har tid att byta om gäller det att välja aktiviteter som inte gör dig alltför svettig, men som ändå skapar cirkulation i musklerna.

Kombinera träningen med familjeliv

Är ditt schema alltför intensivt med tjänsteresor, lång pendlingstid och andra åtaganden vill du förmodligen vara med din familj under ledig tid. Det behöver dock inte betyda stillasittande framför en film med onyttiga snacks. Varför inte ta med barnen på en cykeltur eller ge er ut i skogen och kör ett roligt träningspass? Hoppa över stockar, spring ikapp och avsluta med lite god fika tillsammans!