blackcat.se

De flesta av oss vet att vi ska äta mycket grönsaker, och äter också grönsaker. Men sällan så mycket som vi borde äta. Lättaste sättet för att verkligen få i dig nog med grönsaker är att alltid börja med att lägga upp sallad och majs på tallriken.

Börja med salladen

Du sätter dig ner vid matbordet och vad tar du först av? Troligtvis pastan, sedan köttfärssåsen och sist lägger du på grönsakerna. Gör tvärtom! Börja med att lägga på salladen, majsen, ärtorna och morötterna. Med fördel utgår du ifrån Livsmedelverkets tallriksmodell och låter minst en tredjedel av tallriken bestå av grönsaker. Ska du gå ner i vikt ska halva tallriken vara grön.

Grön vana

Det tar 66 dagarför oss att skapa en ny vana Om du vill börja äta mera grönsaker är det viktigt att du fokuserar på dina vanor. För det är dina vanor som påverkar vad du äter. Om du har vanan att alltid först lägga på pasta, ris eller potatis på tallriken, så måste du medvetet besluta dig att alltid börja med salladen. Det är ett lätt sätt att behålla vikt, äta varierat eller gå ner i vikt om du behöver det.