blackcat.se

Ett riktigt smart hälsohack är att satsa på vardagsmotion. Vardagsmotion är helt enkelt att du rör dig en massa under vardagen och på så vis både bygger muskler, får bättre kondition, blir smidigare och förbränner kalorier.

Vardagsmotion

Vill du komma i form, men känner inte att du har tid att verkligen motionera så mycket som du skulle behöva? Eller så gillar du inte att träna och gå på gymmet? Då kan du satsa på vardagsmotion: alltså att du rör dig en massa i vardagen. Enligt forskning är det lika viktigt att röra sig mycket under dagen, som att träna på gym. Att ta trapporna, städa, gå till jobbet och vara kollegan som springer iväg till kopieringsrummet och kopierar papper, är alltså lika bra motion som att bli svettig på gymmet.

Maxa rörelsen

För att vardagsmotionen verkligen ska ge resultat är det smart om du medvetet söker efter att röra på dig mycket. Köp sköna träningskläder, läs träningstidningen iForm och använd stegräknare, så kommer du snart se resultat. Genom att ha sköna träningskläder blir det lättare att gå ut och promenera, ta cykeln till kompisarna fem kilometer bort och att leka med barnen ute i trädgården. Satsa på att gå mellan 10 000-15 000 steg per dag, så kommer du se skillnad på både vågen och kroppen.