blackcat.se

Sedan en tid tillbaka kan vi njuta av nya tillskott inom hudvårdsvärlden – i det här fallet handlar det om jade rollers och gua sha. Om du inte redan vet vad de är för något kan det vara svårt att få klarhet bara av namnen, men vi ska reda ut alla begrepp.

Ge ansiktet ny lyster med en gua sha

Både gua sha och jade rollers är båda ansiktsverktyg och har sina rötter inom den kinesiska medicinen, men då de är så lätta att använda har de nu även dykt upp i den västerländska världen och tagit alla älskare av hudvård med storm. De är gjorda av kristaller eller stenar och rullas alternativt dras försiktigt över ansiktet för att öka blodcirkulationen, stimulera lymfsystemet och minska puffighet. Det är en mild och naturlig form av ansiktsvård som masserar och även tar hand om åldrande hud.

Båda stenarna ger samma resultat men används på lite annorlunda sätt. Man kan generellt säga att en jade roller är lite enklare att använda, medan du för den vackert formade gua sha behöver vinkla stenen mot ansiktet samt använda någon form av olja eller kräm. Du ska även vara noga med att inte dra den för hårt över huden utan bara använda lätta rörelser för att vara snäll mot din hy. Då den används tillsammans med krämer eller liknande kan du med fördel tvätta av den med vatten och en mild tvål efter användning. En gua sha kan du använda varje dag om du vill men åtminstone två till tre gånger i veckan är bäst om du vill uppnå optimalt resultat.

Det är alltid välkommet med produkter som för oss västerlänningar kan uppfattas som en nyhet, men som visar sig härstamma från många hundratals år av användning från andra delar av världen. Gua sha och jade rollers är exempel på detta – de har tagit oss med storm och fått en alldeles speciell plats i mångas hudvårdsrutin. Så funderar du på vad nästa steg är i att ta hand om din hud är vårt självklara tips att införskaffa en jade roller eller en gua sha, båda lika vackra och smäckra.