blackcat.se

Du tar steget in i skogen och känner genast skiftet. Den där lite svala luften som blandas med doften av mylla, kottar, mossa och bark. Om du står stilla en stund börjar du höra fåglarna, och på marken klättrar små gråsuggor och myror över tallbarr och grenar. Vilken njutning att vara här, där du verkligen känner närheten till livet…tills du inser att du har tagit på dig alldeles för tunna kläder. Dags att göra om och göra rätt!

Kläder en del av säkerheten i skog och mark

Friluftsliv i alla dess former är fantastiskt välgörande för oss, både till kropp och själ. Men beroende på vad det är vi ska göra ute i skog och mark; om det bara är en promenad i skogen, en längre vandring med övernattning eller kanske en fjällvandring, är det väldigt viktigt att vi har rätt kläder på oss. Att vara rätt rustad för de temperaturer och väderlekar du kan möta kommer avgöra om det blir en positiv upplevelse för dig eller inte, och skulle det bli riktigt illa finns risken att du kan komma till skada på olika sätt. Se därför alltid till att ha rätt kläder på dig, och packa med dig extra ombyten om du är ute en längre stund.

När du planerar dina friluftsaktiviteter är det bra att vara ute i god tid så du ser om du saknar något plagg och behöver införskaffa det innan du ger dig ut. På ITAB hittar du ett brett utbud av kläder för olika utomhusaktiviteter, och de har även olika typer av utrustning som är ovärderliga i skog och mark. Kläderna är av hög kvalitet, slitstarka och speciellt utformade för att motstå allt de utsätts för bland träd, vattendrag, buskar och snår. Du kan även hitta olika typer av väskor och ryggsäckar, verktyg som yxor och knivar, och utrustning för att laga mat. När du väl hittat till ITAB:s hemsida behöver du inte leta vidare, då allt du behöver finns där.

Njut av skogens magi med rätt utrustning

Nu kliver du in i skogens mjuka dunkel igen – men den här gången väl försedd och med varma kläder, utvalda för precis den här typen av vandring. Nu när du är varm och torr kan du njuta på ett helt annat sätt av skogens värdefulla energier. Du känner hur kroppen blir lycklig av att få röra sig över stock och sten, din hjärna blir klar och fokuserad, och alla dina sinnen får upplevelser utöver det vanliga – dofter, synintryck, smaker. Du lyssnar efter nya ljud och dina händer drar över uråldrig bark. Med rätt förutsättningar kan vilken tur i skogen som helst bli fullkomligt magisk.