blackcat.se

Ska du resa till ett annat land? Du kan med fördel köpa ett interrailkort för att både resa billigt och smidigt med tåg.

Tågluffa utan att tågluffa

När vi tänker på interrailkort tänker vi naturligtvis på att tågluffa. Att man reser runt mellan olika länder i Europa under flera veckor sommartid. Men du kan även använda interrailkortet för en kortare resa. Du väljer själv vilket interrailkort som du ska köpa. Om du ska till Paris och vill åka tåg kan det billigaste alternativet vara att köpa ett interrailkort för fem dagar för ett par tusenlappar, istället för att du försöker boka tågresan med SJ, och sedan med Danmarks, Tysklands och Frankrikes tågnätverk. Det finns en mängd olika kortalternativ att välja mellan: från att använda kortet fem dagar under en två veckors tid till att du kan åka hur mycket du vill under flera månader.

Resa i Norge

Skulle du vilja upptäcka Norge, men tycker att det är för dyrt? Då kan du använda ett tågluffarkort och göra resan mycket billigare. När du reser med Interrail måste du för det mesta göra en platsreservation. Det kostar dig mellan 10-100 kronor per sträcka, men då vet du också att du har en plats. Nattetid kan du behöva betala mer, särskilt om du vill sova i en liggvagn. Men det är inte dyrare att köpa ett interrailkort för att resa i Norge, än om du köper kortet för att resa i Tyskland eller Portugal. För att maxa din Norgeresa kan du först åka till Danmark och sedan ta färjan från Danmark till Norge. Det fina med interrailkort är att du får resa billigare på färjor. Vilket innebär att du kan göra en egen “minihurtigrutten” utan att det kostar dig alldeles för mycket. Sedan kan du resa upp i landet med tåg och se det vackra norska landskapet.