blackcat.se

Pasta är verkligen en bra huvudingrediens att ha hemma. Du vet inte vad du ska laga till middag eller så ska du få besök. Då slänger du bara ihop en enkel och mycket god pastarätt.

Pasta

Pasta är en favoriträtt för många, både stora och små. Det är en så fantastisk ingrediens: du behöver inte tvätta den eller bli kladdig om händerna, utan du tar bara torr pasta och lägger lagom mängd i kokande vatten. Kastrullen är sedan väldigt lätt att diska. Perfekt. Till pasta kan du äta både tomater, mozzarellaost, köttfärssås, kyckling och lax. Fungerar både för vardag och fest. När du köper pasta ska du satsa på ett bra pastamärke som https://www.barilla.com/sv-se som har både vanlig vardagspasta, ekopasta, glutenfri pasta och pasta gjord på kikärtor och linser, förutom en mängd pastasåser och pesto. Det finns en anledning till att de vann världsmästerskapen i pasta 2019.

1# Pasta och pesto

Om du har pasta och en burk pesto hemma, så kan du alltid laga en enkel och mycket god måltid. Till pastan och peston gör du en tomatsallad. Med mozzarellaost blir pestopastan riktigt lyxig. Ska du ha besök kan du också göra en härlig grönsallad att äta till, samt hemmagjorda vitlöksbröd i ugnen.

2# Tonfisksallad

Pasta och tonfisk är riktigt goda vänner. Om du har kall pasta i kylen, så öppnar du bara en tonfiskburk och har en proteinrik måltid. För en lyxigare tonfisksallad: blanda lite olja, salt och örter och låt tonfisken stå i marinaden en stund, helst ett par timmar. Blanda pastan och tonfisken med oliver, ärtor och majs, så har du en mättande och hälsosam måltid. Är ni många som ska äta kan du fylla ut salladen med kokta ägg.

3# Makaronipudding

Makaronipudding är en klassiker från 80- och 90-talet. Världens enklaste ugnsrätt. Antingen kokar du pasta eller så tar du pasta som du har i kylskåpet. Blanda mjölk och ägg till en äggstanning. Salta och peppra. Blanda äggstanning, pasta, majs, lök, paprika, riven ost och eventuellt bacon i en ugnsform. Ställ in formen i ugnen (200 °C) i ungefär 30 minuter, så har du en riktigt familjevänlig maträtt.

4# Pasta och färdig pastasås

Det är alltid smart att ha färdiga pastasåser i skafferiet. Då har du alltid någonting att äta. Idag finns det många roliga pastasåser med olika grönsaker och ostar. Kolla Barillas utbud på hemsidan och i din matbutik, så kommer du garanterat hitta något som du gillar. Att ha färdig pastasås är perfekt för stressiga vardagar, men också då du vill göra pizza. Pastasås är jättebra som pizzasås.

5# Köttfärssås och spagetti

Köttfärssås och spagetti är verkligen en klassiker. Det går väldigt snabbt att tillaga köttfärssås och det är en maträtt som är uppskattad av alla. Idag finns det också vegetariska “köttfärssåser” som du kan laga till som en vanlig köttfärssås. För att göra din köttfärssås lite nyttigare kan du med fördel blanda i kikärtor. Då får du ner köttmängden, samtidigt som du får mycket mättnad.