blackcat.se

Det finns många faktorer som kan påverka den totala kostnaden på resan, så om man bara tittar på en av dem kanske den billiga resan blir till en dyr historia. Därför bör man tänka igenom vad för typ av resa man vill göra och vilket mål man har med den. Det är väldigt stor skillnad på om man till exempel tänkt äta på fina restauranger, ta in på spa, ha aktiviteter inom ett särskilt intresse, eller om man tänkt äta i billiga matstånd, äta “hemma” och mest njuta av nya intryck av natur och arkitektur. Så det första man bör göra är att lägga upp en plan för vad för typ av resa man tänkt sig. Därefter är det dags att se över de tre punkterna nedan.

Resfärden

Oavsett om man ska flyga eller tåga, så är biljettpriset troligen det första de flesta tittar på när man söker efter en billig resa. Man kan spara mycket på att jämföra biljettpriser och på att vara något flexibel med datumen. Det är även fördelaktigt att beställa biljetterna i god tid då de tenderar vara billigast då. Det finns visserligen billiga kampanjpriser ibland men väntar man kan man bli ståendes med de allra dyraste biljettpriserna nära inpå avgång.

Boendet

Man bör titta på flygbiljetten och boendekostnaderna samtidigt, då det inte spelar någon roll hur billiga flygbiljetter man hittar om man sedan upptäcker att hotellvistelsen blir oväntat dyr. Boendekostnader skiljer sig avsevärt åt på olika destinationer, och på vissa destinationer måste man tänka sig billigare boenden med lägre standard om man vill komma någorlunda billigt undan. Man kan även överväga att hyra lägenhet för att spara in på matkostnaderna då man kan välja att själv köpa hem råvaror och laga maten där.

Kostnader på plats

Kostnaderna på plats är allt från mat, cafébesök, shopping, transport och aktiviteter. Om man planerar att stanna en längre tid är denna post viktig att hålla nere, så då kan det löna sig med en destination som är billig att leva på men där resekostnaderna är lite högre. Väl på plats kanske man spontant ser en ledig tjänst som man skulle vilja söka, eller så ser man att det blivit en ledig tjänst man varit ute efter där hemma. Oavsett om man är ute efter ett proffsigt personligt brev på svenska eller engelska så finns det hjälp att få för att skriva ett proffsigt och kvalitativt personligt brev. Om man är ute efter en lite lyxigare upplevelse med fin mat och spaupplevelser kan det också vara denna post som man ska utgå ifrån, och då välja billiga destinationer.

Oavsett var man väljer att spara in pengar på resan, så är det bästa att planera alla tre punkter samtidigt. Då får man en klar överblick över helheten, och om alla punkter är relativt dyra så får man helt enkelt tänka om ifall semesterbudgeten är prioriterad.