blackcat.se

Vid en första anblick kanske rubriken låter lite väl krass, men om du som är förälder tänker på det en stund så känner du nog igen dig. Det är otroligt svårt att få något gjort med barn runtomkring dig. Att tillbringa aktiv kvalitetstid med dina barn är naturligtvis både viktigt och givande, men ibland behöver du faktiskt hinna med annat också.

Särskilt du som arbetat mycket hemma under den senaste tidens coronapandemi vet nog vad som menas. Helt plötsligt skulle mer eller mindre friska barn vabbas i så stor utsträckning att det var omöjligt att inte behöva jobba samtidigt. Och även om din partner kunde vabba från arbetet så var den så kallade sjukstugan och din arbetsplats i samma lokaler – ert hem. Att i det läget kunna dra fram något nytt och spännande åt ungarna ur lådorna, som klistermärken, målarböcker eller pussel, är ovärderligt.

Du som är i farten med att förverkliga din dröm om ett eget företag, och utöver din ordinarie arbetstid även behöver få saker gjorda på kvällar och helger, kan dra nytta av att investera i ett lager av roliga produkter till dina barn. Gärna som främjar deras eget kreativa tänkande.

Barn kan pyssla i timmar

Även på andra områden än arbetet kan det finnas anledning att kunna ge barnen en skjuts till att kunna underhålla sig själva. Om ni som familj har siktet inställt på att tågluffa med interrailkortet eller vill få en riktigt skön busstur är det superviktigt att ungarna inte blir uttråkade redan första timmen. Långresor är välkänt påfrestande på barnfamiljer, men med lite smarta pyssellösningar kan resan gå som en dans.

Bra att veta för dig som jobbar för att få lite extra pengar till semestern är att barn inte behöver några dyra lyxlösningar för att hålla sig sysselsatta. Enkla saker som klistermärken, som lockar fram barnets egen kreativitet roar ofta längre stunder än dyra teknikprylar.